De rouwkaart

Het versturen van een rouwkaart

Als we samen hebben besproken wat de dag van de uitvaart wordt en de locatie is vastgelegd, gaan we een begin maken met een opzet van de rouwkaart. De rouwkaart is een belangrijk onderdeel en vooral de details zijn erg belangrijk. Het doel van de rouwkaart is om familie, vrienden, kennissen en eventuele zakelijke relaties en collega’s op de hoogte te stellen van het overlijden.
Maar hoe komt de rouwkaart er precies uit te zien, en wat zet je eigenlijk op een rouwkaart?

U kunt er voor kiezen om de tekst van een rouwkaart heel formeel of juist heel persoonlijk te houden. Welke vorm u kiest is geheel aan u, maar het belangrijkste is dat de rouwkaart wordt voorzien van de juiste tekst en dat er geen belangrijke informatie wordt vergeten.

Het is het mooiste om zelf een tekst te maken, zo wordt de kaart heel persoonlijk. Maar dit is voor veel mensen is best lastig. Het valt niet mee om in korte tijd iets persoonlijks op papier te zetten als je je daar nog nooit mee bezig hebt gehouden en er komen natuurlijk ook emoties bij kijken.
Hier ligt dan ook een belangrijke taak voor ons om u ook daarin te begeleiden bij het opstellen van de juiste tekst. Het is belangrijk dat de rouwkaart redelijk snel kan worden verstuurd zodat genodigden de kaart op tijd in huis hebben.

    Er is niets wat voorgoed verdwijnt als je de herinnering bewaart

Start typing and press Enter to search